بررسی سریال Succession / ژن‌های نچندان خوب

سریال “وراثت” (Succession) یک درام-کُمدیِ آمریکایی‌ست که توسط “جسی آرمسترانگ” (Jesse Armstrong) و به سفارش شبکه HBO ساخته شده است. این سریال نخستین بار در تاریخ ۳ ژوئن ۲۰۱۸ از شبکه HBO پخش گردید و واکنش‌های بسیار مثبتی را به همراه داشت و توانست جایزه بهترین برنامه بین‌المللی بفتا را از آن خود کند. فصل اول سریال وراثت از سوی بنیاد فیلم آمریکا به عنوان یکی از ۱۰ آثار برتر تلویزیونی در آن سال انتخاب گردید. از جمله بازیگران این سریال میتوان به “جرمی استرانگ” (Jeremy Strong) ، “برایان کاکس” (Brian Cox)،”کِیران کالکین” (Kieran Culkin ) و “سارا اسنوک” (Sarah Snook) اشاره کرد. فصل دوم سریال از تاریخ ۱۱ آگوست ۲۰۱۹ پخش خود را آغاز نمود که با توجه به امتیاز منتقدین و جوایزی که کسب نمود، میتوان گفت که بسیار موفق‌تر از فصل نخست سریال بوده است. سریال Succession در سال ۲۰۲۰ موفق شد که جوایز گلدن گلوب (بهترین های گلدن گلوب 2020) و امیِ (بهترین های امی 2020) بهترین سریال درام را برنده شده و به نوعی بهترین سریال سال لقب بگیرد.همچنین فصل سوم سریال “وراثت” دارای ۹ قسمت بوده که از تاریخ ۱۷ اکتبر تا ۱۲ دسامبر ۲۰۲۱ از شبکه HBO پخش گردید. در ادامه با سایت ساعت هفت با ” بررسی سریال Succession ” همراه باشید.

بررسی سریال Succession فصل چهارم (جدید) 

بررسی سریال Succession تا فصل سوم / ژن‌های نچندان خوب 1

خلاصه داستان:

این سریال داستان خانواده “روی” که صاحب یک امپراطوری رسانه‌ای هستند را برایمان روایت می‌کند. ماجرا از زمانی آغاز می‌شود که در وضعیت سلامتیِ پدرسالار خانواده “لوگان روی” که بنیانگذار این امپراطوری است، اختلالاتی ایجاد می‌گردد. این مسئله باعث شده تا شایعات پیرامون جانشین او و همینطور آینده کمپانی‌اش اوج بگیرد. از طرفی او برای انتخاب جانشین از میان فرزندانش دچار چالش‌های بسیاری می‌شود و اختلافات و تنش‌های میان اعضای خانواده بالا می‌گیرد. از سوی دیگر لوگان باید برای حفظ میراثش و از هم نپاشیدن کمپانی‌اش با رقیبان سرسختش روبرو شود و برای اینکار خانواده او باید …

بررسی سریال Succession تا فصل سوم / ژن‌های نچندان خوب 2

بررسی سریال Succession  “ژن‌های نچندان خوب” (دو فصل اول)

سریال “وراثت” با نشان دادن معضلات خانواده‌ی روی و بسط دادن مشکلاتشان به اجتماع دیدگاهی وسیع از تاثیرات خانواده بر جامعه را نمایان می‌کند. اینکه افراد یک خانواده تا چه حد می‌توانند برروی یکدیگر تاثیر بگذارند و اینکه تصمیماتشان چه تاثیری در زندگی سایر افراد خانواده دارد. گاهی شوخی‌های بچگانه و مضحک می‌تواند اثراتی مخرب در شخصیت افراد ایجاد کند که حتی فکرش را هم نمی‌کنید. درواقع نقش خانواده در درک اولیه و بهتر انسان‌ها از مفاهیم اجتماعی و عاطفی بسیار مهم و ضروری است.

سریال Succession زندگی خانواده‌ای بسیار ثروتمند را در لایه‌هایی از طنز و با کنایه‌های بجای سیاسی و اجتماعی به ما نشان می‌دهد. البته این سریال سرشار از اشاره‌ها و نکات ریزی است که گاهی برای فهمیدن آنها نیاز به دقت بالایی می‌باشد. یکی از چیزهایی که هنگام تماشای این سریال توجه شما را به خود جلب خواهد کرد، اینست که تمامی شخصیت‌های اصلی سریال در عین دوست‌داشتنی بودن به شدت منفور می‌باشند. برای مثال کاراکتر “رومن روی” با بازیِ خوب کیرن کالکین پسری لوس و نازپرورده است که با مشکلات زیاد روحی دست و پنجه نرم می‌کند. اما این کاراکتر با شوخی‌ها و تیکه‌های طنزش حال و هوای سریال را عوض کرده و شما را مجذوب خودش می‌کند. ولی در عین حال برخی حرف‌ها و حرکاتش باعث می‌شود که بشدت از او متنفر شوید.

بررسی سریال Succession تا فصل سوم / ژن‌های نچندان خوب 3

در این سریال هیچ شخصیتی را نمی‌توان خوب مطلق و بد مطلق نامید و این نشان از شخصیت‌پردازی خوب فیلمنامه اثر دارد. زیرا در دنیای واقعی نیز بسختی میتوان چنین انسان‌هایی را پیدا نمود. کاراکترهای داستان در موقعیت‌های مختلف عکس‌العمل‌هایی متفاوت از خود نشان می‌دهند که این مسئله مدام ذهنیت شما را نسبت به آنها تغییر می‌دهد. شما در این سریال می‌توانید طیف وسیعی از افراد ثروتمند و تاثیراتی که قدرت پول برروی شخصیت‌هایشان گذاشته را مشاهده می‌کنید. بازیگران این سریال اگرچه آنچنان مشهور و جنجالی نیستند، اما در کنار یکدیگر یکی از قدرتمندترین تیم‌های بازیگری سریال‌های تلویزیونی در چند سال اخیر را تشکیل داده‌اند. البته در این بین بازیِ برایان کاکس و جرمی استرانگ بسیار بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و برایشان به ترتیب جوایز گلدن گلوب و امی بهترین بازیگر نقش اول مرد را به همراه داشته است.

مسلماً این سریال نقطه عطفی چشمگیر در کارنامه هنری جسی آرمسترانگ خالق آن نیز بوده که برایش دو جایزه امی برای بهترین نویسندگی سریال را به ارمغان آورده است. از دیگر نکات تاثیرگذار در این سریال موسیقی متن شنیدنی و جذابش می‌باشد. اگر بخواهیم به یکی از نکات منفی در این سریال اشاره کنیم، آن مسئله بدون شک مدت زمان طولانی اپیزود‌های سریال خواهد بود. با توجه به محتوای داستان مدت زمان تقریباً یک ساعته هر اپیزود به هیچ وجه ایده‌آل نیست.

در آخر میتوان گفت سریال Succession با داستانی قوی و نگاه جدید و خاصش یکی از متفاوت‌ترین کُمدی-درام‌های یک دهه اخیر در تلویزیون بوده است. اگرچه بنظر میرسد در این سریال از این ذهنیت اشتباه و تنفر عوام مردم از ثروتمندان برای برقراری ارتباط با مخاطبین استفاده شده است. مسئله‌ای که باعث می‌شود تا انگیزه سازندگان و شبکه HBO برای ساخت چنین اثری بشدت زیر سوال برود. اما نمیتوان از موضوعات اجتماعی و سیاسی مهمی که به آن اشاره داشته است چشم‌پوشی کرد.

بررسی سریال Succession / فصل سوم

فصل سوم سریال “وراثت” دارای ۹ قسمت بوده که از تاریخ ۱۷ اکتبر تا ۱۲ دسامبر ۲۰۲۱ از شبکه HBO پخش گردید. این فصل که به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا با یک سال تاخیر تهیه و توزیع گردید، توانسته عملکرد فوق‌العاده‌ای از خود بجای بگذارد. فصل سوم این سریال برنده‌ی ۳ جایزه مهم (بهترین سریال درام، بهترین بازیگر نقش اصلی مرد در سریال‌های درام “جرمی استرانگ” و بهترین بازیگر نقش مکمل زن در سریال‌ یا مینی‌سریال‌های تلویزیونی “سارا اسنوک”) در مراسم گلدن گلوب ۲۰۲۲ شد. همچنین این سریال علاوه بر کسب دومین جایزه گلدن گلوب بعنوان بهترین سریال، توانست برای دومین بار در لیست ۱۰ برنامه برتر تلویزیونی سال که توسط بنیاد فیلم آمریکا انتخاب می‌شود نیز قرار بگیرد.

گفتنی‌ست که این فصل از سریال “Succession” به محبوب‌ترین فصل آن در بین منتقدین نیز تبدیل شده و اکثریت آنها عملکرد عالی این سریال را ستوده‌اند. شاید یکی از مهم‌ترین دلایل موفقیت این اثر نزدیکی بسیار زیاد داستان و شخصیت‌های آن به دنیای واقعی باشد. فیلم‌نامه‌ی این سریال با آنکه گاهاً دارای لحنی طنزگونه بوده، اما داستان و یا کاراکترهای آن سطحی نمی‌باشند. شخصیت‌های این سریال اگرچه همچون بسیاری از آثار سینمایی و تلویزیونی دچار تغییرات ناگهانی و غافلگیرکننده نمی‌شوند، اما به هیچ عنوان قابل پیشبینی نیستند. درست موقعی که فکر می‌کنید الان نوبت فلان کاراکتر است که خودی نشان داده و قهرمان یا ضدقهرمان داستان شود. بوم! آن فرد با سر به زمین می‌خورد و یا بالعکس. این موضوع اصلی‌ترین دلیلِ نزدیک بودن فیلم‌نامه این سریال به واقعیت بوده که ممکن است برای برخی بینندگان آزاردهنده باشد. زیرا گاهاً مهم‌ترین ویژگی یک اثر نمایشی که همان سرگرم‌کننده بودن می‌باشد، به سختی در برخی از اپیزودهای این سریال یافت می‌شود. هرچند که این امریست به شدت سلیقه‌ای و نمیتوان آن را یک نقطه ضعف اساسی برای سریال محسوب کرد.

بررسی سریال Succession تا فصل سوم / ژن‌های نچندان خوب

با توجه به قسمت پایانی فصل دوم به نظر می‌رسید که در فصل سوم شاهد نبردی بزرگ بر سر قدرت خواهیم بود. اما سازندگان سریال نشان دادند که قرار نیست برای تنها چند لحظه‌ی هیجانی فیلم‌نامه را از ریل خارج کنند.  آنها برروی اهداف و پیام‌های داستانشان مسلط بوده و در این فصل تنها شعاع وسیع‌تری را هدف قرار داده‌اند. در فصل سوم شاهد رویکردهای سیاسی پررنگ‌تری هستیم که اوج آن را میتوان در قسمت ششم مشاهده کرد. جایی که پس از کناره‌گیری رئیس‌جمهور وقت آمریکا از انتخابات دور بعدی، تعدادی از افراد ثروتمند و بانفوذ برای انتخاب گزینه‌های احتمالی یا به قول خودشان رئیس‌جمهور آینده آمریکا دور هم جمع می‌شوند. در این فصل بخوبی میبینیم که ثروت میتواند قدرت و نفوذی باورنکردنی را برای یک شخص به ارمغان بیاورد. اما تمام ثروت دنیا نیز نمی‌تواند جز لحظاتی کوتاه خوشبختی را به شما هدیه دهد و در آخر باید خوشبختی را در درون خودتان پیدا کنید.

عملکرد بازیگران اصلی سریال در فصل سوم نیز همچون دو فصل آغازین بسیار تماشایی و خیره‌کننده می‌باشد. هرچند باید گفت که اجرای “سارا اسنوک” در این فصل پیشرفت چشمگیری داشته و حسابی غافلگیرتان خواهد کرد. اسنوک در به تصویر کشیدن لایه‌های پیچیده و عمیق کاراکترش بسیار ظریف و بامهارت کار کرده و به تنهایی طیف وسیعی از مشکلات زنان در خانواده و اجتماع را به تصویر کشیده است. در میان بازیگران مرد نیز در این فصل “جرمی استرانگ” فرصت بیشتری برای عرض اندام داشته و انصافاً هم نقش‌آفرینی کم‌نقصی از خود بجا گذاشته است. استرانگ بخوبی توانسته مخاطب را وادار به همذات‌پنداری با شخصیتش کند، که با توجه به آنچه از این کاراکتر به یاد داریم بسیار قابل تحسین و استثنایی می‌باشد. پس میتوان گفت در فصل سوم سریال “Succession” بغیر از چند تغییر که اصلی‌ترین آنها افزایش متلک‌های سیاسی بوده، تحولات دیگری را نظاره‌گر نیستیم. این سریال همچون فصول گذشته‌اش به واشکافی مشکلات جامعه و انسان‌ها اینبار از دیدگاه افراد ثروتمند می‌پردازد. پس اگر دو فصل قبلی سریال “وراثت” را دیده و دوست داشته‌اید از تماشای این فصل نیز لذت خواهید برد.

بررسی سریال Succession فصل چهارم (جدید) 

نتیجه گیری…

امتیاز سایت ساعت هفت

امتیاز سریال succession تا فصل سوم

عالی

سریال Succession با داستانی قوی و نگاه جدید و خاصش یکی از متفاوت‌ترین کُمدی-درام‌های یک دهه اخیر در تلویزیون بوده است. اگرچه بنظر میرسد در این سریال از این ذهنیت اشتباه و تنفر عوام مردم از ثروتمندان برای برقراری ارتباط با مخاطبین استفاده شده است. مسئله‌ای که باعث می‌شود تا انگیزه سازندگان و شبکه HBO برای ساخت چنین اثری بشدت زیر سوال برود. در فصل سوم سریال “Succession” بغیر از چند تغییر که اصلی‌ترین آنها افزایش متلک‌های سیاسی بوده، تحولات دیگری را نظاره‌گر نیستیم. این سریال همچون فصول گذشته‌اش به واشکافی مشکلات جامعه و انسان‌ها اینبار از دیدگاه افراد ثروتمند می‌پردازد. پس اگر دو فصل قبلی سریال “وراثت” را دیده و دوست داشته‌اید از تماشای این فصل نیز لذت خواهید برد.

مقالات ویژه به روز شده

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها