بررسی فیلم Sound of Metal / نعمت‌های نادیدنی

صدای متال/ Sound of metal فیلمی درام به کارگردانی و نویسندگی Darius Marder (با همکاری Abraham Marder) است. این فیلم برای اولین بار در فستیوال تورنتو در سال ۲۰۱۹ اکران شد و در 4 دسامبر ۲۰۲۰ به صورت عمومی از شبکه اینترنتی Prime Video منتشر شده است. از جمله بازیگران فیلم می‌توان به Riz Ahmed در نقش روبن و Olivia Cooke در نقش لو اشاره کرد. در ادامه با سایت ساعت هفت با بررسی فیلم Sound of Metal در خدمت شما هستیم.

بهترین فیلم های اسکار 2021 / معرفی بهترین فیلم های نامزد اسکار

برای خواندن مطالب بیشتر در مورد فیلم های 2020 به لیست فیلم های سال 2020 مراجعه فرمایید.

مطالب مرتبط: بهترین فیلم های سال 2020 تا کنون…

بررسی فیلم Sound of Metal / نعمت‌های نادیدنی 1

خلاصه داستان صدای متال

روبن (Riz Ahmed) شخصیت اصلی داستان، درامری‌ست که چند سالی است با لو (Olivia Cooke) که یک خواننده است آشنا شده و او زندگی‌اش را از منجلاب اعتیاد نجات داده است. آنها با ونی به سراسر کشور سفر می‌کنند و با اجرای کنسرت‌های متال و پخش آلبوم‌ امرار معاش می‌کنند. اما یک روز روبن به یکباره قدرت شنوایی‌اش را از دست می‌دهد و دنیایی که او برای خود خلق کرده به یکباره…

 بررسی فیلم Sound of Metal   

برخی نعمت‌ها به دلیل اینکه نبودشان را در زندگیمان تا به حال احساس نکرده‌ایم و بودشان به بخشی از وجودمان تبدیل شده‌اند، آنچنان توجهی به آنها نمی‌کنیم. بینایی، شنوایی، چشایی و… برخی از حواس زندگی ما را تشکیل می‌دهند که فقط کسانی که یکی از آنها را در زندگی خود نداشته‌اند متوجه میزان اهمیت آنها می‌شوند. هرچند برخی انسان‌های خاص حتی نبود هریک از این‌ها را نقص نمی‌دانند و مانند یک نعمت به آن نگاه می‌کنند. چراکه نداشتن نعمتی خاص باعث توجه به دیگر نعمت‌ها و توانایی‌هایِ انسانی در آنها شده است‌.

اما برای ما انسان‌های معمولی، همه داشته‌های زندگیمان یک طرف و سلامتی وجودمان در طرف دیگر ماجرا قرار دارد. با این حال تا وقتی آن را در معرض خطر نبینیم، قدرش را نمی‌دانیم. اما با وجود سینما لازم نیست همه چیز را خود تجربه کنیم. سینما تجربه‌ای منحصربه فرد از لحظات زندگی افراد مختلف در شرایط گوناگون را برایمان در کوتاه‌ترین زمان ممکنه به تصویر می‌کشد. دیدن یک فیلم خوب مانند تجربه و احساس کردن برخی از این مشکلات توسط خودمان است. سینما تجربه زندگی کردن از دید افراد مختلف را برایمان بوجود آورده و ما فقط منتظر یک فیلم مناسب هستیم که تجربه‌ای منحصر به فرد و ماندگار را برایمان خلق کند. آن موقع است که آن اثر به بخشی از زندگی و ماهیت وجودی ما تبدیل می‌شود و سینما قدرت اصلیش، چیزی فراتر از سرگرمی صرف بلکه یک تجربه احساسیِ منحصر به فرد از تجربیات دیگران را برایمان به ارمغان می‌آورد.

بررسی فیلم Sound of Metal / نعمت‌های نادیدنی

 صدای زندگی در بی‌صدایی..‌. 

بعد از دیدن فیلم صدای متال دوست دارید صدای هر وسیله‌ی اطرافتان را در بیاورید و شنیدن هر صدای متفاوتی لبخندی جنون آمیز روی لبانتان می‌کارد! اگر تاثیری که یک فیلم بر روی شما می‌گذارد هرچند کوتاه در حدِ همین اهمیت دادنِ بیشتر به صداهای اطرافمان این نعمتهای نادیدنی باشد، پس باید گفت آن فیلم موفق شده تا اثرش را روی مخاطب بگذارد و یک فیلم تاثیرگذار محسوب می‌شود. اما اثر فیلم صدای متال به اینجا ختم نمی‌شود و این فیلم حتی می‌تواند نگاه ما را نسبت به زندگی تحت تاثیر خود قرار دهد…

شروع فیلم صدای متال با کنسرتی شلوغ و پر سر و صدا از خواندن و نواختن یک موسیقی متالِ پرهیاهو آغاز می‌شود. شخصیت اصلیِ داستان یک درامر است. از همان ابتدا حس می‌کنید صداها بیش از حد بلند و بولد شده هستند.(صدای قطرات آب زیر دوش آب، صدای چکیدن قطرات آب در کتری، صدای عبور یک ماشین در دوردست‌ها، صدای  پرندگان مختلف همه چیزهایی که به صورت روزمره آنها را می‌شنویم و به آنها اهمیتی نمی‌دهیم) انگار کارگردان برای اینکار منظوری دارد. کمی که فیلم جلو می‌رود متوجه خواهید شد که بله فیلم قصد دارد شما را با گوش شخصیت اصلیِ داستان هم مسیر کند و یک تجربه‌ی مشترک از کر شدنِ تدریجی او را برایتان ایجاد کند! سعی کنید فیلم صدای متال را در سکوت مطلق و بدور از حواس پرتی نگاه کنید تا تاثیر اصلی فیلم را بچشید. این فیلم به شدت در استفاده از صدا و افکت‌های صوتی نوآورانه عمل کرده است.

بررسی فیلم Sound of Metal / نعمت‌های نادیدنی

در این فیلم با یکی از عجایب استفاده از صدا در فیلم‌های سینمایی طرف هستیم. اینجا نمونه بارزِ فیلمی‌ست که با فرم مناسب خود محتوایش را به درستی به مخاطب عرضه می‌کند و اثر سینمایش را به شکل تاثیرگذاری به خوردتان می‌دهد. فیلم بارها با افکت‌های صوتی مناسب و گذاشتن گوش مخاطب به جای شخصیت اصلی یا قاب بندی‌های معنادار، سیرِ تکاملیِ شخصیتِ داستانش را برایتان شکل می‌دهد و از جادوی سینما برای شکل‌دهیِ شخصیتش استفاده می‌کند.

فیلم درس‌های زیادی درونش دارد اما مهمترین درسی که بعد از دیدن فیلم به آن می‌رسید این است که خوشبختی به داشته‌هایمان نیست بلکه به طرز نگاهی‌ست که نسبت به اطرافمان داریم. بعضی وقت‌ها چیزی را از دست می‌دهیم اما چیزهای بزرگتر و ارزشمندتری را بدست می‌آوریم اما در حسرت نداشته‌هایمان دست و پا میزنیم و نه تنها آنچه که از دست داده‌ایم را برنمی‌گردانیم بلکه هرآنچه که در زندگی حال حاضر داریم نیز از دست می‌دهیم. شاید روبن قدرت شنیدن صداهای اطرافش را از دست داد اما در حقیقت قدرت دیدن زیبایی‌های دنیا را به دست آورد، زیبایی‌هایی که تمام عمر آنها را نادیده گرفته بود.

بررسی فیلم Sound of Metal / نعمت‌های نادیدنی

او حتی زمانی که گوش هم داشت به دنبال اعتیاد و تباه کردن زندگی خود رفته بود پس او خیلی وقت بود که کور بود و داشته‌هایش را نمی‌دید. اتفاقا بعد از دست دادن گوشهایش او برای اولین بار توانست در زندگی اطرافش را بهتر ببیند و به آرامش برسد. او در انتهای فیلم متوجه می‌شود، از دست دادن یا نداشتن برخی از توانایی‌ها یک نقص نیست بلکه اگر به آن درست نگاه شود می‌توان آن را مانند یک ویژگی‌ منحصر به فرد و یک نعمت نگاه کرد، مثلا برای روبن نعمتی به نام سکوت که تا آن زمان از داشتنش محروم بود و آرامش حقیقی زندگی‌اش را به واسطه نداشتن این نعمت از دست داده بود!

 نتیجه گیری… 

فیلم صدای متال یکی از ویژه‌های سال 2020 محسوب می‌شود. شاید در کل جذابیت آنچنانی در داستان فیلم نبینید و بیشترِ دقایق فیلم را بازی درونی Ahmed و دیالوگ‌های بی‌صدای فیلم پر کرده است، اما محتوای اثر با استفاده از تکنیک‌ها و افکتهای صوتی بسیار رسا و قابل درک به مخاطب منتقل می‌شود و اثری تاثیرگذار و ماندگار را برای بیننده خلق می‌کند. همچنین بازی Riz Ahmed در نقش روبن درونی و تاثیرگذار است و یکی از دلایل موفقیت فیلم بازی عمیق و پراحساس او محسوب می‌شود. فیلم صدای متال اثری‌ست که بعد از دیدنش بارها به آن فکر خواهید کرد و یک حس ماندگار از خود در قلبتان به یادگار می‌گذارد. تاثیری که باعث می‌شود بهتر اطرافمان را ببینیم و قدر داشته‌های نادیدنی خود را بهتر و بیشتر بدانیم…

فیلم Sound of Metal

بررسی فیلم Sound of Metal / نعمت‌های نادیدنی
فیلم Sound of Metal

نمره سایت ساعت 7 (ارزش اثر)

(عالی)

(عالی)

نعمت‌های نادیدنی

فیلم صدای متال یکی از ویژه‌های سال 2020 محسوب می‌شود. شاید در کل جذابیت آنچنانی در داستان فیلم نبینید و بیشتر دقایق فیلم را بازی درونی Ahmed و دیالوگ‌های بی‌صدای فیلم پر کرده است، اما محتوای اثر با استفاده از تکنیک‌ها و افکتهای صوتی بسیار رسا و قابل درک به مخاطب منتقل می‌شود و یک اثر تاثیرگذار و ماندگار را برای بیننده خلق می‌کند. اثری که بعد از دیدنش بارها به آن فکر خواهید کرد و یک حس ماندگار از خود در قلبتان به یادگار می‌گذارد. تاثیری که باعث می‌شود بهتر اطرافمان را ببینیم و قدر داشته‌های نادیدنی خود را بهتر و بیشتر بدانیم…

مقالات ویژه به روز شده

اشتراک در
اطلاع از
guest
4 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مهرناز
مهرناز

فیلم فوق العاده ای بود،عالی،بی نظیر ،از وقتی این فیلم رو دیدم بیشتر میشنوم،بیشتر میبینم و احساس میکنم،و خدایا شکرت ،یه سفر درونی بود

کامیار
کامیار

در کنار فیلم مطرب، چرترین فیلمی بود که دیدم.. فیلم خسته کننده بی روح و هیچ ارتباطی نمیشه از بازی بازیگر گرفت ، فقط من تو کار تهیه کننده موندم این عکسی بعنوان تیزر فروش گذاشته بود هیچ ارتباطی به موضوع فیلم نداشت