بررسی سریال Ted Lasso / فوتبال زندگیست
Ted Lasso / تِدلَسو سریالی کمدی درام ورزشیست که توسط Bill Lawrence, Jason Sudeikis, Joe Kelly و Rendan Hunt ساخته شده است. این سریال داستان یک مربی فوتبال آمریکایی به نام تدلَسو را به تصویر میکشد که به لیگ برتر انگلیس برای سرمربیگری وارد میشود و اتفاقات جالبی را در داستانش رقم میزند. فصل اول این سریال در تاریخ 14 آگوست 2020 تا 2 اکتبر 2020 در 10 قسمتِ 30 دقیقهای از شبکه Apple TV+ منتشر شد و با استقبال بسیار خوب مردم و منتقدین رو به رو شد. امسال نیز فصل دوم سریال از 23 جولای تا 8 اکتبر 2021 در 12 قسمت 30 تا 50 دقیقهای منتشر شد. از جمله بازیگران مطرح این سریال میتوان به Jason Sudeikis در نقش تِدلَسو، Hannah Waddingham در نقش ربکا ولتون و Brett Goldstein در نقش روی کنت اشاره کرد. این سریال در امی 2021 توانست برای فصل اولش 20 نامزدی کسب کند که بیشترین تعداد نامزدی در تاریخ امی برای یک سریال طنزِ فصل اولی محسوب میشود. در ادامه با سایت ساعت هفت با بررسی سریال Ted Lasso فصل دوم همراه باشید.
انتشار اولیه: 8 دی 1399 (فصل اول)
به روز شده: 16 مهر 1400 (فصل دوم)
اگر به دنبال خواندن مطالب بیشتر در مورد سریال های برتر میگردید به لیست بهترین سریال ها مراجعه کنید… مطلب مرتبط: معرفی بهترین سریال های سال 2020 معرفی بهترین سریال های سال 2021 (جدید و مهم)
بررسی سریال Ted Lasso فصل اول
اگر به دنبال یک سریال صرفا طنز میگردید، سریال تد لسو به هیچ عنوان به شما پیشنهاد نمیشود! چراکه تد لسو بیشتر از اینکه یک سریال طنز باشد یک سریال انگیزشیست که قدرت باور را نشانه رفته است. اگر به شکل دیگری به این سریال نگاه کنید، مسلما تاثیر لازم را نخواهید گرفت. تدلسو شخصیت بامزه و یا اتفاقات آنچنان خندهدار در دل خود ندارد. بیشتر دقایق اصلی سریال به جای اینکه شما را به خنده بیندازد، شما را به فکر فرو میبرد. اما با این حال سریال حس و حال خوبی دارد. سرچشمهی این حس، شخصیتهای سریال مخصوصا شخصیت تد لسو است که بسیار پرانرژیست و به راحتی شما را درگیر داستان میکند. درگیری که تا دقایق پایانی فصل اول ادامه پیدا میکند.
بعد از پایان سریال تد لسو به این نتیجه خواهید رسید که پیروزی فقط برنده شدن در میدان مسابقه نیست، بلکه یکی شدن و اهمیت دادن به یکدیگر و در کل تیم شدن، پیروزی نهایی محسوب میشود. سریالی که فراتر از انتظارتان تاثیر عمیقی روی شما میگذارد. بعد از اتمام سریال به دیالوگهای پرمعنی و همینطور لحظاتِ درخشانِ طنز و تلخش فکر خواهید کرد. تا شاید تحول درستی به واسطه انرژی که در تدلسو وجود دارد، در شما شکل بگیرد. انرژیی که “شخصیتِ تدلسو” در تمام لحظاتِ سریال بیوققه به بیننده منتقل میکند و به این واسطه یک حس کمنظیر را در طول اثر برایتان بوجود میآورد.
تد لسو مربیی که هیچ دانشی از رشته فوتبال ندارد و در آمریکا به عنوان مربی فوتبالِ آمریکایی فعالیت میکرد. او با قرادادی جنجالی به عنوان سرمربی تیم فوتبالِ(خیالی) “ای اف سی ریچموند” به لیگ برتر انگلستان ملحق میشود. تیم “ای اف سی ریچموند” به تازگی با مدیریت جدیدش خانم ربکا ولتون مسیر جدیدی را در پیش گرفته است. شخصیت ربکا ولتون قدرت زنانگی داستان است و زنان را در مسیر مستقل شدن و قدرت گرفتن نشان میدهد. در ابتدا تمام طرفداران تیم و خبرنگاران با تدلسو مخالفت میکنند. حتی بازیکنان تیم نیز او را جدی نمیگیرند و همه به تمسخر او مشغول میشوند. نکته جالب اینجاست حتی مدیریت باشگاه نیز برای اینکه به نوعی از همسر سابق خود انتقام بگیرد او را به تیم آورده تا تیم شکست بخورد!
اما تدلسو پیروزی و باخت را در نتیجه مسابقه نمیبیند. شخصیت منحصر به فرد او کم کم کاری میکند که همه مجذوب او شوند. تد لسو شخصیتیست که به همه اهمیت میدهد و با همه رفتار دوستانهای دارد. حتی در سخترین شرایط نیز از کوره در نمیرود و فقط با لبخند و مهربانی پاسخ میدهد. به موقع شوخی میکند و به موقع بلد است چطور به بازیکنانش انگیزه و امید بدهد. با اینکه او در کارش دانشی ندارد اما مهربانی، علاقه و باور برایش مسیر را هموار کرده و باعث میشود به قلب همه نفوذ کند… همین نفوذ عاملی میشود که تمام تیم از درون و بیرون با هم متحد و یکی شوند.
فوتبال زندگیست این صحبت را “دنی روهاس” بازیکن تازه وارد تیم “ای اف سی ریچموند” در طول سریال بارها گوشزد میکند. مانند پستی و بلندیهای هر زندگیی که علاوه بر لحظات دوست داشتنی، پر از شکستها و ناراحتیهاست… مانند زندگی لحظهای از خوشحالی به هوا میپرید و دقیقهای دیگر غرق در اشکهایتان هستید. فوتبال دنیای بیانتهایی از احتمالات غیرقابل پیشبینیست. مانند زندگی که دقایق پیش رویمان را نمیتوانیم حدس بزنیم و همیشه هستند لحظاتی که زندگی ما را دچار تحول کنند. این لحظات، غم و خوشیهای زندگی ما را تشکیل میدهند و بدون هریک از آنها زندگی طعم حقیقی خود را از دست میداد و به بیابانی خشک تبدیل میشد. اما لحظات مختلف زندگی ما همان ابرهایی هستند که به این خاک خشک قدرت رویش جوانههای تازه بخشیدهاند.
بخشهایی از فصل اول سریال Ted Lasso در نکوهش قضاوت کردن بیجا حرفهای زیبایی درونش دارد. بعضی وقتها به راحتی از روی ظاهر یا بسیاری دیگر از فاکتورهایی که به عنوان ملاک برای خودمان در ذهنمان ساختیم، افراد مختلف را مورد قضاوت قرار میدهیم. بدون اینکه بدانیم دقیقا در مورد چه کسی در حال اظهار نظر هستیم و اصلا صلاحیت قضاوت کردن آن فرد را داریم یا شرایط گذشته و حالش را در جریان هستیم؟ اما همیشه به خودمان اجازه میدهیم در مورد دیگران نظر بدهیم و با صدای بلند قضاوتهای نادرست و شاید تاحدودی درست خود را در مورد دیگران به زبان بیاوریم. اما سریال گوشزد میکند به جای قضاوت بهتر است در زندگی دیگران کنجکاوی کنید! حداقل کنجکاوی باعث میشود با اطلاعات درستی در مورد افراد مختلف نظر بدهید…
در سریال تد لسو با شخصیتهای زیادی رو به رو خواهید شد. از بازیکنان درون زمین، کادر فنی و عوامل بیرونی تیم، طرفداران تیم که بخش اصلی داستان را تشکیل میدهد. همینطور حاشیهها و زندگی شخصی بازیکنان اصلی، مربیان و رئیس باشگاه که به نوعی برای آشنایی بیشتر با شخصیتها به این بخشها پرداخت شده است. علاوه بر شخصیتها، سریال دارای لحظات بامزه، صحنههای دارم و اتفاقات پر فراز و نشیب است و کم کم در طول مسیرش شما را به یکی از طرفداران تد لسو و تیم ای اف سی ریچموند تبدیل میکند. بازی Jason Sudeikis در نقش تولسو یکی از عوامل موفقیت سریال محسوب میشود او به خوبی در لحظات مختلف شور و حس را به بیننده منتقل میکند و نمیگذارد سریال از مسیرش خارج شود. عامل دیگر موفقیت سریال تعداد قسمتهای کم و زمان کوتاه آن است. سریال بدون اینکه زمان زیادی از شما بگیرد داستانش را با جزئیات مناسب برایتان روایت میکند و شما را در طول این مسیر درگیر نگه میدارد.
فصل اول سریال Ted Lasso یک شروع قدرتمند برای این سریال دوست داشتنی محسوب میشود. سریال به خوبی با معرفی شخصیتها و روایت یک داستان غیرقابل پیشبینی لحظات جذابی را برایتان بوجود میآورد و با پایان زیبایش باید منتظر درخشش بیشتر سریال در فصل دوم بمانیم. با اینکه طنز سریال تد لسو آنچنان شیرین نیست (شاید بتوان به این مورد سریال ایراد وارد کرد) اما سریال دارای یک داستان عمیق و انگیزشیست که به شدت شما را تحت تاثیر قرار داده و درسهای زیادی برایتان در درونش وجود دارد. دیدن این سریال به خاطر مدت زمان کم و درون مایه قویش حتما به شما توصیه میشود.
امتیاز فصل اول: 85 (عالی)
بررسی سریال Ted Lasso فصل دوم
تدلسو در فصل دوم با همان شور و حرارتی که انتظار داشتیم شروع میشود. تیم “ای اف سی ریچموند” اکنون در لیگ یک انگلستان نیز حال و روز خوبی ندارد. اما مرد همیشه پرانرژی تیم یعنی “تدلسو” حتی در سختترین شرایط نیز مانند ستون استواری برای تیمش میماند. با تمام مشکلات درونی و شخصیاش و با تمام شکستهایی که در ابتدا نصیب تیم میشود، او تیمش را پرشور هدایت میکند و به سمت موفقیت سوق میدهد.
در فصل دوم تدلسو با صدای بلند خواهید خندید و از ته دل در لحظاتی ناراحت خواهید شد. این میتواند بهترین نتیجه یک سریال قدرتمند و پرانرژی باشد. سریالی که در فصل اول شخصیتهایش را به درستی پایه گذاری کرد تا داستانهای پرمفهومتر و عمیقتری را در فصل دوم سریال برایمان روایت کند. تدلسو مانند یک کتاب شیرین و پرمغز میماند، که در هر صفحهاش چیزی برای یادگیری و اضافه شدن به شما پیدا میشود. هم بامزه، جذاب و تاثیرگذار است و هم حسابی حالتان را خوب میکند و بهتان انرژی مثبت میدهد. تدلسو در وصف دوستی، عشق، خیانت، طمعورزی و بسیاری دیگر از ویژگیهای انسانی است و در این مسیر با داستانها و شخصیتهایش سنگ تمام گذاشته است. شاید کمترین بخش مفهومی این سریال در مورد فوتبال باشد و در حقیقت فوتبال نماد زندگی ما انسانها با تمام بالا و پایین شدنهایش است. به ندرت به زمین فوتبال میرویم و بیشتر در حاشیهها و زندگی شخصیتهای داستان هستیم. در فصل دوم سریال تدلسو یاد میگیریم که مرگ بخشی جدانشدنی از حیات بشر محسوب میشود، پس وقتی میگوییم فوتبال زندگی است یعنی با تمام مرگها، زندگیها، غمها و شادیهایش آن را میخواهیم و با تمام سختیهایش مسیر را با قدرت ادامه میدهیم.
اما تدلسو با تمام درسها و تکیه کلامهای بامزهاش در این فصل آن حس و حال فصل اول را همراه خود ندارد. این را ابتدا از طولانی بودن بیش از حد قسمتهای این فصل میتوان حس کرد. مانور بیش از حد داستان بر روی شخصیتهای مختلف شاید برای شناخت بیشتر آنها بود اما اقتدار شخصیت اصلی داستان (مربی تدلسو) را به نوعی از بین برد و حس زیبایی که فصل اول سریال برایمان به وجود آورده بود را به شدت کاهش داد. به حاشیه رفتن شاید بدترین نکته منفی باشد که فصل دوم سریال از آن رنج میبرد و این حس را در مخاطب به وجود آورد که انگار سریال پس از موفقیت و به شهرت رسیدن در فصل اولش، مسیرش را کمی تغییر داده و به نوعی با فشار شبکه قسمتهای بیشتری به آن اضافه شده است.
با این حال فصل دوم سریال تدلسو یک شروع دوست داشتنی و یک پایان جذاب را در خود داراست و به شدت شما را منتظر انتشار فصل سوم سریال میگذارد. آیا در فصل بعدی نیز تدلسو، کادرفنی، افراد مدیریتی و بازیکنان “ای اف سی ریچموند” میتوانند تیم را به موفقیت برسانند؟ عاقبت دوستیها و دشمنیهای جدید در فصل بعد چه خواهد شد؟ اینها سوالاتی است که برای پاسخشان باید تا انتشار فصل سوم سریال منتظر بمانیم.
امتیاز فصل دوم: 80 (خیلی خوب)
نتیجه گیری کلی…
با وجود تمام افتی که در فصل دوم سریال تدلسو حس میشود، نمیتوان این سریال و شخصیتها را دوست نداشت و داستان تاثیرگذارشان را نادیده گرفت. اگر تا به حال تدلسو را ندیدهاید مسلما از دیدن فصل اول آن به شدت لذت خواهید برد. فصل دوم اما حس کمرنگتری را برایتان بوجود میآورد و این بدلیل بیش از حدِ معمول حاشیه رفتن داستانش است. تدلسو یکی از بهترین سریالهای انگیزشی سالهای اخیر است که قدرت باور را به ما نشان میدهد.
سریال Ted Lasso فصل دوم
نمره سایت ساعت 7 (ارزش اثر)
(عالی)
فوتبال زندگیست
با وجود تمام افتی که در فصل دوم سریال تدلسو حس میشود، نمیتوان این سریال و شخصیتها را دوست نداشت و داستان تاثیرگذارشان را نادیده گرفت. اگر تا به حال تدلسو را ندیدهاید مسلما از دیدن فصل اول آن به شدت لذت خواهید برد. فصل دوم اما حس کمرنگتری را برایتان بوجود میآورد و این بدلیل بیش از حدِ معمول حاشیه رفتن داستانش است. تدلسو یکی از بهترین سریالهای انگیزشی سالهای اخیر است که قدرت باور را به ما نشان میدهد.
امیدواریم از مطلب ” بررسی سریال Ted Lasso فصل دوم “ لذت برده باشید تا بعد…
به شدت سریال حال خوب کنه
اگر کسی به دنبال سریالیه که سرحالش بیاره اینو از دست نده