معرفی شخصیت Spider-Man / حقایق جالب از شخصیت مرد عنکبوتی

در این مطلب از سری معرفی شخصیت‌های دنیای مارول با مقاله معرفی شخصیت Spider-Man همراه شما هستیم. مرد عنکبوتی (Spider-Man) یکی از محبوب‌ترین کاراکترهای کامیک‌های مارول و از شناخته‌شده‌ترین کاراکترهای فانتزی در جهان محسوب می‌شود. فیلم‌هایش، داستان‌هایش و همه و همه جزوی از خاطرات ما و نسل‌های پیش از ما بوده و هست. در ادامه در سایت ساعت هفت قصد داریم شما را بیشتر با این شخصیت دوست داشتنی آشنا کنیم ، پس با مقاله اختصاصی معرفی شخصیت Spider-Man ما همراه باشید.

به روز رسانی: به علت انتشار نسخه باکیفیت فیلم جدید اسپایدرمن (۲۱ اسفند ۱۴۰۰)

لیست اصلی : معرفی تمام شخصیت های مهم Marvel/ آشنایی با قهرمانان دنیای مارول

معرفی شخصیت Spider-Man / عنکبوت دوست‌داشتنی

خلق شخصیت Spider-Man

معرفی شخصیت Spider-Man / حقایق جالب از شخصیت مرد عنکبوتی

شخصیت مرد عنکبوتی(Spider-Man) توسط استن لی (Stan Lee) خلق شد و استیو دیتکو (Steve Ditko) او را طراحی کرد. (طراح اصلی شخصیت دکتر استرج) اولین حضور او در شماره ۱۵ کامیک Amazing Fantasy در اوت سال ۱۹۶۲ بود. در کامیک‌ها او یک بچه‌ی یتیم است که تحت سرپرستی عمه می (Aunt May) و عمو بن (Uncle Ben) قرار دارد و نامش پیتر پارکر (Peter Parker) است. او پدر و مادرش ریچارد (Richard) و مری (Mary) را در سانحه سقوط هواپیما از دست داده است. در نسخه اولیه او قدرت‌هایش را زمانی بدست آورد که در یک بازدید علمی، توسط یک عنکبوت جهش یافته (رادیواکتیوی) یا به عبارت دیگر Radioactive Spider، گاز گرفته شد و توانایی‌های مربوط به عنکبوت را بدست آورد. چسبیدن به سطوح، قدرت و چابکی فوق بشری و تشخیص خطر با حس عنکبوتی از قدرت‌های او محسوب می‌شوند. او بعدا دستگاه‌هایی به نام web-shooter (پرتاب کننده تار) می‌سازد تا به کمک آن تار پرتاب کند. او بدون هیچ مربیی در طول ماجراجویی‌های خطرناکش برخلاف دیگر قهرمانانِ نوجوان، خود متوجه می‌شود که “با قدرت زیاد باید مسئولیت بزرگی نیز وجود داشته باشد” و اینطور شد که او به یکی از خودساخته‌ترین قهرمان‌های کامیک‌ها مبدل شد.

معرفی شخصیت Spider-Man / حقایق جالب از شخصیت مرد عنکبوتی

قدرت‌های مرد عنکبوتی در دنیای کمیک‌ها و فیلم‌ها

  • قدرت، سرعت، رفلکس، چابکی، هماهنگی و تعادل مافوق بشری
  • قابلیت چسبیدن به سطوح جامد
  • قدرت ترمیم آسیب‌ها 
  • هوش در حد نابغه
  • دانشمند و مهندس ماهر
  • دارای توانایی پیش شناختیِ* عنکبوت‌ها
  • استفاده از وب شوترهای نصب شده روی مچ جهت تولید تار
  • استاد رزمی کار و مبارز تن به تن

* پیش شناختی: پدیده روانیِ دیدن یا آگاهیِ مستقیم از رویدادهای آینده است.

در ادامه با حقایق جالبی از این شخصیت از دنیای کمیک‌ها و فیلم‌ها در خدمت شما هستیم تا با این شخصیت محبوب در آستانه انتشار فیلم جدیدش در سراسر جهان بیشتر آشنا شوید.

حقایقی جذاب درباره شخصیت مرد عنکبوتی

۱. درباره ظاهر این شخصیت باید گفت که مارتین گودمن (Martin Goodman) که بعدها رئیس مارول هم شد بر این اعتقاد بود که چون مردم از عنکبوت می‌ترسند، پس این کاراکتر نباید اسم و شمایلی مانند عنکبوت داشته باشد، زیرا مردم را می‌ترساند.

۲. استن لی اول ایده‌ی یک مگس یا حشرات بالدار برای اسپایدرمن داشته، ولی خوشبختانه آنها را کنار می‌گذارد.

۳. مارول در کامیک Journey into Mystery که چند ماه قبل از اولین حضور مرد عنکبوتی (Spider-Man) منتشر شد، یک عنکبوت بزرگ را معرفی کرده بود که در انتهای آن داستان‌ها کشته شد.

۴. اسپایدرمن اولین کاراکتر نوجوان است که زیردستِ (Side-Kick) هیچ شخصیت بزرگسالی نبوده است.

۵. تیکه‌ها و متلک‌هایی که مرد عنکبوتی (Spider-Man) در نبردهایش استفاده می‌کند و یا مسخره‌بازی‌هایش بیشتر برای این است که استرس‌ خودش را کاهش دهد و یا حواس دشمنش را پرت کند.

۶. اینکه واژه اسپایدرمن به انگلیسی به صورت Spider-Man با خط تیره بین Spider و Man نوشته می‌شود بخاطر آن است که استن لی نمی‌خواست اسپایدرمن با Superman یکسان نوشته شود. در آن سال‌ها Superman یکی از محبوب‌ترین شخصیت‌های کامیک‌ها در آمریکا بود. (معرفی شخصیت سوپرمن)

۷. اولین شماره از داستان‌های اختصاصی یا به عبارت دیگر Solo شخصیت مرد عنکبوتی (Spider-Man) تحت نام The Amazing Spider-Man Vol.1 در مارچ سال ۱۹۶۳ منتشر شد.

۸. و آخرین نسخه از Vol.1 به شماره ۷۰۰ام، در تاریخ دسامبر ۲۰۱۲ منتشر شد!

۹. شروران داستان‌های مرد عنکبوتی (Spider-Man) یکی از شناخته‌شده‌ترین بدذات‌های دنیای کامیک‌ها هستند. اولین شرور که در شماره ۱ معرفی شد نامش Chameleon بود.

۱۰.

دشمنان اصلی مرد عنکبوتی (Spider-Man) از شماره اول تا آخر به ترتیب:

۱- Vulture از شماره ۲ به تاریخ می ۱۹۶۳ معرفی شخصیت Spider-Man / حقایق جالب از شخصیت مرد عنکبوتی
۲- Dr. Octopus از شماره ۳ به تاریخ جولای ۱۹۶۳ Dr. Octopus
۳- Sandman از شماره ۴ به تاریخ سپتامبر ۱۹۶۳
۴- The Lizard از شماره ۶ به تاریخ ۱۹۶۳ The Lizard
۵-Electro از شماره ۹ به تاریخ ۱۹۶۴
۶- Mysterio از شماره ۱۳ به تاریخ ژوئن ۱۹۶۴ Mysterio
۷- Green Goblin از شماره ۱۴ به تاریخ جولای ۱۹۶۴ Green Goblin
۸- Kraven The Hunter از شماره ۱۵ به تاریخ اوت ۱۹۶۴ Kraven The Hunter
۹- Scorpion از شماره ۲۰ به تاریخ ژانویه ۱۹۶۵ Scorpion
۱۰- Rhino از شماره ۴۱ به تاریخ اکتبر ۱۹۶۶ Rhino
۱۱- Shocker از شماره ۴۶ به تاریخ مارچ ۱۹۶۷ Shocker
۱۲- Kingpin از شماره ۵۰ به تاریخ جولای ۱۹۶۷ Kingpin
۱۳-Morbius از شماره ۱۰۱ به تاریخ ژانویه ۱۹۷۱
۱۴- Black Cat از شماره ۱۹۴ به تاریخ جولای ۱۹۷۹
۱۵- Hobgoblin از شماره ۲۳۴ به تاریخ مارچ ۱۹۸۳ Hobgoblin
۱۶- Venom از شماره ۳۰۰ به تاریخ مِی ۱۹۸۴ Venom
۱۷- Carnage از شماره ۳۶۱ به تاریخ آوریل ۱۹۹۲ Carnage

به غیر از این‌ها بدذات‌های دیگری هم هستند ولی آنها در رده جزئی (Minor) قرار می‌گیرند.

۱۱. کاراکتر Rhino اولین کاراکتری بود که استیو دیتکو (Steve Ditko) مسئول طراحی‌اش نبود، این کاراکتر توسط استن لی و John Romita Sr خلق شد.

۱۲. کاراکتر Morbius هم توسط Roy Thomas و Gil Kane بدون دخالت استن لی خلق شد.

۱۳. شخصیت شرور Venom که مورد علاقه طرفداران نیز می‌باشد، توسط یکی از طرفداران مارول طراحی و به مبلغ ۲۲۰ دلار توسط مارول خریداری شد.

معرفی شخصیت مرد عنکبوتی / وب‌شوتر (web-shooter)

۱۴. وب‌شوتر (web-shooter) مرد عنکبوتی (Spider-Man) دارای سه مدل برای پرتاب تار است. یکی همان پرتاب رشته‌ای باریک است که می‌توان با آن تاب خورد و ازش آویزان شد، دومی تارهای در هم تنیده شده به مانند الگویِ عنکبوت‌های واقعی و در آخر مایعی‌ غلیظ از جنس همان تارها.

۱۵. تارهایش به قدری قوی هستند که می‌توانند Hulk را مهار کنند!

۱۶. تارهایش به قدری سریع پرتاب می‌شوند که او یکبار توانست گلوله‌ای را با تارهایش در هوا متوقف کند!

۱۷. حس عنکبوتی‌اش (Spider-Sense) و واکنش‌هایش (Reflexاش) به قدری قوی است که می‌تواند گلوله‌ها را جاخالی (Dodge) دهد.

۱۸. اسپایدر من می‌تواند فشار ۱۰ تنی را تحمل کند، همچنین سرعت‌اش به ۲۰۰مایل بر ساعت می‌رسد.

۱۹. ضریب هوشی او ۲۵۰ است.

معرفی شخصیت Spider-Man / حقایق جالب از شخصیت مرد عنکبوتی

۲۰. اولین کراش او مری جین (Mary Jane) یا گوئن استیسی (Gwen Stacy) نبود، بلکه او عاشق منشی دفتر روزنانه Daily Bugle یعنی بتی برانت (Betty Brant) شد!

۲۱. در کامیک‌ها قبل از اینکه پیتر با مری جین و یا گوئن آشنا بشود، وارد یک مثلث عشقی بین بتی برانت (Betty Brant) و لیز آلن (Liz Allen) شد.

۲۲. مرگ گوئن نشانی بود بر پایان دوران نقره‌ای کامیک‌ها.

۲۳. گوئن یکی از معدود کاراکترهای کامیک است که مُرده باقی ماند.

۲۴. پدر و مادر پیتر در واقع جاسوس بودند.

معرفی شخصیت Spider-Man / حقایق جالب از شخصیت مرد عنکبوتی

۲۵. در سال ۲۰۰۷ مارول ۴ شماره در دنیایی موازی از داستان‌های Spider-Man تعریف کرد که در آن مری جین بخاطر سرطان درگذشت. علت سرطان او اسپرم آلوده‌ی مرد عنکبوتی (Spider-Man) به رادیواکتیو بود.

۲۶. در کامیک‌های Ultimate Marvel Universe پیتر گلوله‌‌هایی که به سمت دوستانش شلیک شده بود را بی‌معطلی گرفت. کاپیتان آمریکا اذعان کرد که او از همه ابرقهرمانان بهتر است. (معرفی شخصیت کاپیتان آمریکا)

۲۷. در همین سری کامیک‌های Ultimate Marvel در نهایت پیتر پارکر کشته می‌شود و Miles Morales جای او را می‌گیرد.

معرفی شخصیت Spider-Man / حقایق جالب از شخصیت مرد عنکبوتی

۲۸. در سری داستان‌های Kraven’s Last Hunt اسپایدرمن به مدت دو هفته زنده به گور شد ولی خود را نجات داد!

۲۹. در داستان‌های Superior Spider-Man کاراکتر Dock Ock بدن پیتر را تسخیر کرد و سعی کرد از او بهتر شود ولی در نهایت پیتر کنترل بدنش را به دست گرفت.

۳۰. در زمانی که Human Torch از گروه Fantastic Four کشته شد، پیتر پارکر جای او را پر کرد.

۳۱. گروه‌های دیگری که اسپایدرمن عضوشان بوده است عبارت‌اند از: Avengers و Outlaws و Secret Defenders.

۳۲. در کامیک‌های Death of Wolverine بعد از مرگ Wolverine اسپایدرمن جای او را پر کرد.

۳۳. اسپایدرمن در این زمان که در X-Men فعالیت می‌کرد به یکی از جهش یافته‌های آنها به نام Hope Summers آموزش داد. همین موضوع جرقه‌ای برای Avengers vs X-Men شد.

معرفی شخصیت Spider-Man / حقایق جالب از شخصیت مرد عنکبوتی

۳۴. در طول وقایع Civil War تونی استارک برای پیتر لباسی مخصوص به نام Spider-Armor ساخت. بعد از آنکه او به تیم کاپیتان آمریکا پیوست این لباس را از تنش درآورد. (معرفی شخصیت تونی استارک)

۳۵. در فیلم‌های Sam Raimi پیتر پارکر به جای Mechanical Web که او را قادر به پرتاب تار می‌کرد، از تارهای اورگانیک (Organic Web) استفاده می‌کند. یعنی پیتر پارکر Sam Reimi بدون ابزار قادر به پرتاب تار است. همین موضوع باعث شد که محبوبیت این کاراکتر که ساخته Sam Reimi است افزایش یابد.

۳۶. بعد از محبوبیت Organic Web Shooter، مارول از همین قضیه در کامیک‌هایش نیز استفاده کرد.

معرفی شخصیت Spider-Man / حقایق جالب از شخصیت مرد عنکبوتی

۳۷. لباس توبی مگوائر در فیلم‌های Sam Reimi به او اجازه می‌داد بدون اینکه لباسش را درآورد، به دستشویی برود!

۳۸. از روی شخصیت Spider-Man در کل هشت انیمیشن ساخته شده است.

۳۹. استودیویِ Fox اکثر انیمیشن‌های Spider-Man را سانسور می‌کرد و شخصیت شرور به جای کلمه Kill از Destroy استفاده می‌کرد و کاراکتری که آسیب می‌دید به یک بُعد دیگر فرستاده می‌شد!

۴۰. اسپایدرمن ابرقهرمان مورد علاقه Barak Obama نیز هست.

۴۱. شخصیت Spider-Man رتبه سوم بهترین ابرقهرمانان تاریخ از دیدگاه سایت IGN را داراست. (نفر اول سوپرمن و نفر دوم Batman هستند.)

امیدواریم از مطلب آشنایی و معرفی شخصیت Spider-Man لذت برده باشید تا بعد….

داغترین‌ها

آخرین مطالب به روز شده

آخرین بررسی‌های اختصاصی

عناوین مهم آینده

مقالات اختصاصی

بهترین‌ها

آخرین مطالب بخش آموزشی

مشترک شدن در این بحث
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن تمام نظرات
آنا فکور
آنا فکور
۳۱ مرداد ۱۴۰۰ ۱۲:۵۱ ب.ظ

جالب بود ممنون